Prvé dni s bábätkom – máte všetko pripravené?

Váš termín pôrodu sa pomaly blíži a vy sa už, nepochybne, nemôžete dočkať prvého stretnutia. Ako bude bábätko vyzerať? Aké budú vaše pocity? Ako prebehne pôrod? Ešte posledná kontrola novorodeneckých potrieb a môžete utekať do nemocnice. 

Aj keď sa mnohé páry, najmä tie, ktoré čakajú 1. dieťa, obávajú prvých dní s dieťatkom doma, v skutočnosti prebehne všetko hladko. A prečo? Pretože je to prirodzené… A v konečnom dôsledku vám nezostáva nič iné, ako to zvládnuť.

Čo budete potrebovať?

Robiť príliš veľké nákupy oblečenia je zbytočné. V priebehu prvých dní veľmi rýchlo prídete na to, čo vám vyhovuje a čo zas nie. Na základe toho si potom kúpite iba to, čo skutočne využijete. 

Detské oblečenie je rôznorodé. V obchodoch nájdete rozličné body s dlhým či krátkym rukávom, k nim budete potrebovať  polodupačky. Veľmi praktickým riešením sú košieľky v kombinácii s dupačkami. V prípade dupačiek odporúčame také, ktoré majú zapínanie medzi nožičkami. Oceníte to pri prebaľovaní. 

Detské oblečenie na leto by malo byť z ľahkých materiálov a určite z bavlny. Ak je príliš horúce leto, pokojne môžete nechať bábätko v kočíku iba v body s krátkym rukávom a na nožičky mu natiahnite ponožky. Ako prekrytie je možné zvoliť bavlnenú alebo ľanovú plienku.  V prípade, že si nie ste istá, aké detské oblečenie zvoliť a čo bábätku v daný deň obliecť, snažte sa o vrstvenie oblečenia. Je vždy lepšie mať čo vyzliecť ako mu, naopak, nemať čo obliecť. 

Starostlivosť o dieťa – praktické pomôcky

Aby ste bábätku dopriali komfort, budete určite potrebovať vaničku na kúpanie, krém na ošetrovanie zadočka, telové mlieko no a, samozrejme, plienky. Mnohí si do zásoby kupujú cumlík pre novorodenca, ktorý nakoniec nepotrebujú všetci. Niektoré deti cumlíky odmietajú, iné bez nich nezaspia. Cumlík pre novorodenca nepatrí k finančne náročným produktom, a preto si ho určite zadovážte aj vy. Ak ho budete potrebovať, bude po ruke. A ak náhodou nie, tak bude zaujímavou hračkou.

V horúcich dňoch sa vám zíde nielen detské oblečenie na leto, ale aj clona, ktorá sa aplikuje na striešku kočíka. Chránite tak dieťatko pre slnečnými lúčmi a vďaka rafinovanému riešeniu bude v kočíku dostatočne vzdušný priestor. Bábätko sa neprehreje. 

Všetky potrebné informácie prídu priamo úmerne s vašimi skúsenosťami. Každý deň strávený s vaším bábätkom vás naučí niečo nové. Preto sa neponáhľajte, doprajte si čas a nakúpte si detské oblečenie podľa vlastných potrieb.